Risotto cu ciuperci si carnaciori

Astazi am facut o mancare pe cat de simpla pe atat de gustoasa: risotto. Eu folosesc urmatoarea metoda si intotdeuna imi iasa un risotto super.

Intr-o tigaie antiaderenta (recomandat este wok-ul) se calesc in doua-trei linguri de ulei de masline (sau unt topit) doua cepe medii. Cand ceapa este aurie se adauga doua cani de orez cu bobul mic care nu se spala (trebuie sa ramana tot amidonul in orez). Cand orezul este transparent se adaoga vin alb atat cat sa acopere orezul (cu cat vinul este mai bun cu atat risotto-ul este mai gustos). Adaugati si un varf de cutit de sofran pentru culoare.

Separat, in alta oala, se aduce un litru de apa la temperatura de fierbere. Cand apa incepe sa bolboroseasca adaugati 2-3 cuburi Maggi de pui (daca nu aveti cuburi puteti adauga legume dezhidratate gen Vegeta). „Supa” aceasta se tine tot timpul la temperatura foarte apropiata de fierbere.

In momentul in care vinul de pe orez este deja incorporat adaugati supa doar atat cat orezul sa fie acoperit. Amestecati cat puteti de des. Completati cu supa de fiecare data cand simtiti ca este nevoie (dupa ce lichidul s-a incorporat sau evaporat). Cand orezul este fiert isi va dubla volumul.

Separat in alta tigaie prajiti in ulei sau unt bucatele de carnaciori de bere impreuna cu ciuperci din conserva. deasupra am pus si putin piper, busuioc uscat si cimbru. Cand risotto-ul este gata adaugati carnaciorii si ciupercile in compozitie. In loc de carne cu ciuperci puteti adauga rosii cuburi cu usturoi si busuioc si astfel obtineti o reteta de post.

PS: Inca nu am gatit risotto-ul asa ca revin cu poze cand va fi gata🙂
Later edit: Gata, a durat fix o ora. Iata si pozele:

Spor la gatit!🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: