Supa thay cu piept de gâscă

Rețeta de astăzi este una mai deosebită – o supa tailandeză făcută pe piept de gâscă. V-am mai povestit cât de mult îmi plac aromele orientale așa că de fiecare data când am ocazia încerc câte un nou preparat. În supa aceasta se întâlnesc toate „fineţurile” bucătăriei thay: curry, sos de stridii, ghimbir și lapte de cocos. Vă asigur ca rezultatul final este pe măsura muncii depuse (rețeta este una destul de complicată). În afară de ingredientele enumerate mai sus aveți nevoie de un piept mare de pasăre (eu am folosit gâscă dar la fel de bine merge și puiul sau chiar carnea de rață), cam o duzină de ciuperci champignon, o căpățână de conopidă nu foarte mare, tije de țelină, un morcov, o lămâie, cuburi de supă de pui (dacă aveți supă de pui autentică, cu atât mai bine), sos dulce de ardei iute, piper, sare, chili, foi de dafin ulei de susan și ulei de floarea soarelui.

Prima dată puneți la fiert într-o oală doi litrii de apa cu cinci cuburi Maggi de pui împreună cu trei foi de dafin mari. Tăiați carnea feliuțe cât mai subțiri.

Încingeți în wok cinci linguri de ulei de floarea soarelui împreună cu o lingură de ulei de susan. Căliți 30 de secunde opt caței de usturoi împreună cu trei centimetrii de ghimbir (usturoiul și ghimbirul feliat cât mai subțire posibil). Puneți și carnea în wok și lăsați-o trei minute (la fel, carnea trebuie sa fie tăiată cât mai subțire).

Când din carne începe să iasă sânge opriți focul și puneți conținutul wok-ului într-o strecurătoare astfel ca uleiul să se scurgă de pe carne. Peste carnea din strecurătoare radeți coaja unei jumătăți de lămâie și adaugați cam trei linguri de sos de stridii.

Prima parte fiind încheiată spălați wok-ul și puneți din nou cinci linguri de ulei de floarea soarelui la încins. În acest ulei căliți ciupercile faliate (feliile trebuie sa fie cam de jumătate de centimetru). Când ciupercile încep să se înmoaie adaugați patru linguri de sos dulce de ardei iute și două lingurițe de curry. Presarăți și piper proaspăt măcinat.

Puneți supa peste ciuperci după ce în prealabil ați scos frunzele de dafin din supă. E rândul cărnii să se alăture supei.

Fierbeți totul la foc domol vreme de o ora și jumătate (dacă supa scade completați cu apă fierbinte astfel încât supa să nu se oprească din clocotit). După acest răstimp puneți și conopida la fiert, separată în buchețele mici (cam două căni de conopidă).

A urmat un ardei chili uscat feliat și morcovul tăiat cât mai subțire (cam de grosimea unui băț de chibrit). După încă 25 de minute de fiert la foc moderat puneți tulpini de țelină mărunțite.

Lăsați încă zece minute și opriți focul. Finalizați supa cu o conservă de 400 de grame de lapte de cocos.

Atenție: scuturați bine conserva înainte de golire deoarece laptele de cocos are tendința să se aglomereze pe fundul cutiei! Ornați cu pătrunjel verde tocat.

De data asta cobaii au fost colegii mei de muncă. Verdictul a fost unul care mi-a făcut inima să-mi crească de mândrie: „excelentă”, „foarte bună!”, „n-am mai mâncat ceva asa de bun”, etc…🙂

Spor la treabă!

PS: Probabil că vă întrebați ce caută bețigașele în ultima poză. Am mâncat „grosul” din supă cu bețele, lichidul sorbind-ul direct din bol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: