Paste cu dovlecel

E vara și e extrem de cald în Timișoara. Pe vremea asta de multe ori ar merge mai bine o mâncare ușoară cu legume proaspete. Știu ca acum multi dintre prietenii mei or să spună că, totuși, carnea e cea mai bună legumă. Oricum, parca e mai ok să nu pierzi ore în bucătărie, focărind când afara termometrul arata peste treizeci de grade. Din aceste considerente astăzi vreau să vă propun o mâncare ușoară, care nu vă va face să asudați în jurul cuptorului fierbinte.

Pastele cu dovlecel e un fel de mâncare simplu de preparat dar foarte gustos și în același timp sățios.

Ingredientele sunt puține și deloc scumpe: doi dovlecei potriviți ca mărime, două cepe, o legătură de mărar, ulei de măsline virgin, o jumătate de ceașcă de smântână, sare, piper și ,dacă vă place nițel mai picant, puțin chilli. Și paste desigur🙂

Dovlecelul curățat se rade cat mai mare, se sărează și se lasă cam o oră într-un ciur să se scurgă.

Ceapa se taie solzișori și se călește în trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie teflonată. Când ceapa e transparentă se adaugă dovlecelul și piper proaspăt zdrobit în mojar (se poate folosi și piper pudră dar acesta nu este atât de aromat cât cel zdrobit proaspăt). Se lasă cam 5 minute la foc mic spre mediu amestecându-se în continuu. Când dovlecelul începe să se înmoaie puneți smântâna dulce și jumătate de legătură de mărar tocat mărunt.

Mai lăsat la fiert până când sosul scade puțin. Potriviți de sare și… gata🙂

Într-o oală fierbeți pastele conform indicațiilor de pe cutie. Cum am făcut-o de fiecare data, vă recomand pastele Barilla și nu ca să le fac reclama ci din cauză ca pur și simplu sunt cele mai bune paste pe care le putem găsi la noi pe piață. In apa in care fierbeți pastele nu uitați sa puneți sare și puțin ulei de măsline (pentru aromă și o textură mai… lunecoasă ca să mă exprim așa).

Amestecați pastele cu sosul de dovlecel.

La servire radeți deasupra parmezan (sau în caz ca nu aveți parmezan merge și cașcaval sau chiar brânză).

Vă garantez că nu veți fi dezamăgiti😉

Spor la treaba!

24 Răspunsuri to “Paste cu dovlecel”

  1. lilioasa Says:

    suna foarte bine….

  2. chiar nu ma gandisem la asta…..parca am un dovleac ceva mai mare si niste barilla nr 7…si parmezan…..multam fain de reteta😀

  3. @Liloasa: Da’ sa vezi ce buna e …🙂
    @ThoR: N-ai pt ce🙂 Sper sa iti placa

  4. cred ca stii ca balonasele alea portocalii de le-ai folosit tu ca decor poarta numele (in popor) de „coaiele popii,” nu?😆

  5. @Georgiana: LOOOOL N-am stiut🙂 Stiu ca parca in interior au un fruct ca o cireasa care e comestibil…
    LE: M-am documentat pe „goagle”. Nu vorbim de aceiasi floare😛 Floarea pe care am pus-o eu se cheama traditional „papalau” sau „lampion chinezesc” http://aalina.sunphoto.ro/Papalau_sau_lampioane_chinezesti

  6. i se spune in foarte multe feluri😀 dar sa stii ca si asa cum ti-am zis eu:
    http://revistatribuna.ro/blog/?tag=coaiele-popii

  7. deci, recapitulam:
    Helleborus niger (et purpurescens) – spânz, spânţ, elebor, bojoţei, boşuţă, cucurig, poranici, barba-lupului, coada-popii, coaiele-popii, iarba-nebunilor, iarbă-stearpă, ochiul-boului, ouăle-popii, păduchii-popii, boz, bozăţel, bujorei, cutcurig, ruscuţă, strigoaie, iarba-ne-bunilor, iarbă-strănutătoare, iarbă-şerpească, trandafir-de-iarnă😆

  8. Bre, nu vorbim de aceiasi planta. Seamana f bine dar nu e acelasi lucru. Aia de care zici tu e otravitoare (e asemanata cu cucuta sau matraguna ca si grad de toxicitate). Asta e comestibila – am mancat eu vreo doua si sunt bine-mersi😀

  9. chiar mi-era pofta de paste, dar nu stiam cu ce sa le fac… maine fac paste cu dovlecel, ca am toate ingredientele🙂

  10. @BlueRiver: Spor la treaba. sper sa-ti placa🙂

  11. Radu, am facut, ieri, si e foarte buuun :)… imi place rece, de la frigider, e racoroasa mancarea🙂

  12. Imi garantez singura, arata foarte tare.🙂

  13. Sunt o mare fana a mancarurilor fara carne si nu pentru ca as fi vegetariana dar pentru ca nu dureaza atat de mult de stat langa aragaz. O idee foarte buna!

  14. Dle. Udrescu, pai mai postam si noi ceva, ca nu mai e vara si cald, nici macar in Timisoara.
    Baga o vegetariana pentru „after party and drink”, ca dupa sarbatori asa.🙂

    La multi ani!

  15. Cu iaurt nu merge? Pentru ai de n-au posibilitati de smantana in frigigel…

  16. arata genial🙂

  17. Chiar vrei ca siteul dvs. sa ajungă pe prim……

    […]Paste cu dovlecel « Cook like a man![…]…

  18. Degustibil, ma abtin cu greu sa nu ling monitorul :))

  19. Foarte bun,am preparat si eu asa cum scrie mai sus,dar am pus si putina panceta,hmmm…..

  20. […] atâtea preparate culinare elaborate nimic n-ar mai putea să-ți ia maul! Ei bine, da! A apărut Radu, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: