About

Mno, o venit momentu’ in care tre’ sa scriu doua trei vorbe despre mine, nu de alta dar vad ca tot vizitati pagina “About” si aici nu am scris nimic…

M-am nascut acu vreo 20 si ceva* de ani la confluenta raurilor Strei si Mures in minunata metropola Simeria (inca e un orasel dar sunt sigur ca o sa devina metropola). Am copilarit intr-o casa in care eram sapte persoane: strabunicii, bunicii si ai mei. Va dati seama ca la atata popor se gatea zilnic. Probabil de aici am inceput sa iubesc bucatarela. Stabunica mea gatea foarte bine si mai ales pe stil unguresc (a prins perioada ocupatiei austro-ungare). Mama e si ea  as in bucatarie si e experta in prajituri/torturi. Cu asa “mentori” era si culmea sa nu imi placa gatitul…

Avand in vedere ca in liceu am locuit singur in Hunedoara am avut posibilitatea sa-mi testez “talentele” culinare. Oricum a trebuit sa ajung in facultate ca sa imi perfectionez reteta de …cartofi prajiti🙂.

Acum gatesc din placere. Ma relaxeaza foarte mult sa fac mancare si sa experimentez retete noi. Imi place sa caut retetele pe Internet si sa le modific in stilul meu sau chiar sa ma joc cu ingredientele si sa-mi fac eu propria reteta. Probabil ca ati vazut pe blog ca nu prea dau cantitati; niciodata nu gatesc cu cantitati bine definite asa ca o reteta imi poate iesi in diverse feluri. Toate aceste experimente le fac pe prietenii mei care imi sunt “cobai culinari”🙂.

Blogul s-a nascut si el la sugestia prietenilor mei. De asemenea am fost inspirat si de blogurile “greilor” bucatariei on-line: Adi Hadean, Emil Tamas, Florin Itu, Teo si altii de care nu-mi mai aduc aminte (sorry). Cu “Cook like a man” vreau doar sa arat ca “making food could be fun” si ca daca exista putina pasiune oricine poate sa gateasca.

Spor la gatit, Radu

* – si treisprezece🙂

15 Răspunsuri to “About”

  1. Săracii prietenii tăi, îi compătimesc pe cei care ajung cazurile experimentale ale diabolicului bucătar mai sus menţionat. Doar citind experimentele dumnealui, te ia cu leşin, bucurie, nervi, extaz, depresie şi valuri de salivă.

  2. @Dracones: Apai chiar ca saracii ca uneori deabea se mai misca dupa ce-i dau gata cu o masa buna🙂 Na…patzashti🙂

  3. Draga Radu, sau mai bine zis Raducu, pentru ca desi au trecut anii, pentru mine tu esti tot Raducu; sunt Veronica, fosta ta vecina de pe Sosea, si ma bucur tare mult ca te gasesc prin acest mod.Stiu ca bunica ta gatea excelent, dar in memoria mea de copil a ramas acel tort cu capsuni pe care il faceau mama si bunica ta pentru ziua ta.
    Ai reteta?
    In rest, tu ce faci?
    Cu mult drag, Veronica Bradescu (fosta Halunga)

  4. @Veronica: Heloooooo, long time no see🙂 Si eu ma bucur ca m-ai gasit🙂 O sa ii cer mamei reteta de tort si o sa o incerc si eu. Daca imi iasa bine o sa o postez😉. Vezi ca ti-am raspuns mai in detaliu pe adresa de mail pe care ai pus-o aici😉

  5. Am salivat si eu pe blogul tau… cu sau fara voia ta, ma voi inspira si eu de aici, atunci cand nu mai stiu ce sa gatesc😉
    te-am adaugat in blogroll-ul meu, sa-mi fie la indemana sa te gasesc.
    Si apropo, Radu il cheama si pe fiul meu😉

  6. @BlueRiver: Bine ai venit!🙂 Chiar te rog sa incerci retetele mele iar daca ai intrebari/nelamuriri te ajut cu mare drag🙂

  7. Am fost uimita cand ti-am descoperit blogul, mi-au placut retetele tale, felicitari!

  8. Daca tot ai radacini unguresti nu ne ajuti si tu cu un gulas ca la mama lui? (gen mai mult ciorba decat tocana)
    Barbati-miu insista ca a mancat dar in Ungaria unul bestial si de atunci tot cauta sa reitereze experienta. Am tot incercat diverse retete de pe internet – au iesit bune (zice el, nu e genul meu de mancare), le-a mancat cu placere, dar cica nu am nimerit exact reteta AIA!

  9. @nasturica: Promit ca o sa pun un bob-guyas🙂 Merge?

  10. Merge ca uns, mai ales ca habar n-am ce-i aia! :))))

  11. @nasturica: Guyas cu fasole🙂

  12. Nici nu stii cat m-a incantat blogul tau! L-am pus la „new bookmark” sa ma inspir din el. Lucrez in domeniu, imi place foarte mult bucataria, si ori de cate ori gasesc un „alter-ego” in aceasta directie sunt super incantat. Apreciez si…te apreciez.

  13. Salut!
    Sunt chinezu (chinezu.eu) de la Blogal Initiative. Sper sa nu te
    deranjeze abordarea asta, dar avem acum o campanie pentru Agricola Bacau si ma gandeam ca poate te-ar interesa.
    http://blogalinitiative.ro/faci-o-declaratie-culinara.html
    Sper sa nu fi intrat la spam, merci fain🙂

  14. Salut Chinezule,
    am vazut campania respectiva dar deocamdata am pus blogul pe pauza. Oricum merci mult ca te-ai gandit la mine🙂
    PS: Te astept prin Timi la o Terapie🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: